In elke werkplaats in de carrosseriebranche wordt getild. Of het nu gaat om autoschadeherstellers, carrosseriebouwers, autobekleders of andere beroepsgroepen in de branche, allemaal hebben ze te maken met het tillen van zwaardere voorwerpen. De één wat vaker dan de ander. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het tillen van plaatmateriaal, carrosseriedelen, autoruiten, portieren, accu's, wielen, gereedschappen, gereedschapskisten etc.

Het tillen van voorwerpen kan overbelastend zijn. De belangrijkste gezondheidsklachten ten gevolge van tillen zijn klachten en aandoeningen aan de rug, schouders, nek en heupen. Het gewicht speelt bij tillen een belangrijke rol, maar ook hoe vaak en de manier waarop er wordt getild.

Een voorwerp zwaarder dan 23 kg mag niet met de handen worden getild omdat het lichaam, vooral de rug, dan te zwaar wordt belast. Als er vaker hoger, lager of verder van het lichaam wordt getild, is in de meeste situaties het maximale tilgewicht al veel eerder bereikt. Ook het aantal keren dat gedragen of getild moet worden is van invloed. Twintig keer per dag een gewicht van meer dan 10 kilo moeten tillen kan evenzeer tot overbelasting leiden.