Dragen is een combinatie van tillen en lopen. Ook in de carrosseriebranche moeten de werknemers regelmatig objecten verplaatsen. Bijvoorbeeld onderdelen die uit het magazijn worden gehaald of van de ene naar de andere hoek van de werkplaats worden verplaatst.

Ten opzichte van het in een stilstaande situatie tillen is dragen extra belastend voor het lichaam omdat het evenwicht steeds verandert en misstappen minder makkelijk zijn te corrigeren.

Evenals bij tillen vormen klachten en aandoeningen aan de rug, schouders, nek en heupen bij het dragen van objecten de voornaamste gezondheidsrisico's. Een object zwaarder dan 23 kg. mag niet met de handen worden getild, maar omdat bij dragen meestal hoger, lager of verder van het lichaam wordt getild, wordt het maximale tilgewicht per persoon vaak al eerder bereikt.

Het dragen met gedraaide rug, boven de macht of ver van het lichaam is extra belastend voor het lichaam. Ook het aantal keren dat er gedragen moet worden is van invloed. Dertig keer per dag een gewicht van 10 kilo moeten dragen (bijvoorbeeld een carrosseriedeel of en gereedschapskist) kan evenzeer tot overbelasting leiden.